Scroll to top

OCULENS, RESPECT, SERIOZITATE, PROFESIONALISM!

EXCELENȚA
în oftalmologie
chirurgie estetică și plastică

EXPERIENȚĂ

Siguranță și confort
pentru pacienți

Cu o experiență medico-chirurgicală de peste 35 ani, din care 25 ani în sectorul medical privat (inițial în cadrul firmei OPTILENS din Cluj-Napoca, de la înființare în 1996 până la dizolvarea ei în iunie 2015), doctorii Cristina și Dorin Nicula alături de echipa medicală a Centrului de Oftalmologie și Chirurgie Estetică OCULENS își desfășoară în prezent activitatea în noua locație de pe Calea Turzii nr. 134, într-o atmosferă plăcută, caldă și primitoare la cele mai înalte standarde de calitate, siguranță și confort pentru pacienți.

ENTUZIASM ȘI ENERGIE

Centrul Medical
Oculens

Locul în care entuziasmul și energia tinereții se completează armonios cu știința și valoarea experienței, formând împreună cu personalul medical o echipă completă care abordează întreaga sferă a investigațiilor, tratamentelor și intervențiilor chirurgicale în oftalmologie și chirurgia estetică. Pe lângă activitatea profesională, medicii clinicii au o continuă activitate științifică prin publicarea de articole medicale în reviste de specialitate (românești și străine), participarea activă la conferințele și congresele naționale și internaționale de profil fiind conectați în permanență la noutățile și inovațiile din domeniu.

Sediu

Sediu modern, elegant,
generos

Noul sediu modern, elegant, generos și nu în ultimul rând funcțional este organizat pe cinci nivele, cu un showroom spațios de optică medicală, mai multe cabinete de consultații, de examinări, investigații și de tratament. La etajul doi, pe o suprafață de peste 550 mp., este amplasat Blocul Operator ultramodern cu 4 săli de operație cu o sală de sterilizare, climatizate si presurizate controlat, dotate cu aparatură de ultimă generație, aparatura de anestezie generală, săli pre, postoperatorii și de așteptare pentru pacienți. Ultimul nivel este amenajat cu saloane pentru pacienți, sală de tratamente și examinări, oficii și o sală multifuncțională. Fiecare nivel este dotat cu grupuri sanitare amenajate inclusiv pentru persoane cu dizabilități. Cele două lifturi, inclusiv cel pentru targă, completează amenajările pentru confortul și siguranța pacienților noștri.

Progrămarile

pentru consultatii, examinari sau operatii se fac la
secretariat si la numerele: 0264.448.822, 0264.448.821,
0264.448.823, mobil: 0744.549.193

MISIUNEA NOASTRĂ

Ridicăm standardele si calitatea serviciilor medicale

Misiunea noastră, a dr. Cristina și Dorin Nicula împreună cu întregul colectiv medical, este de a ridica în permanență standardul și calitatea serviciilor medicale, de a avea o abordare corectă, onestă, în informarea și tratamentul pacienților noștri, în concordanță cu principiile deontologiei medicale.

Astfel, încă din anul 1996 am dezvoltat activitatea medicală privată din dorința de a practica oftalmologie la nivel european într-un moment în care activitatea în acest domeniu era mult în urma standardelor internaționale. Prin eforturi proprii am înființat o clinică care a devenit cunoscută în Transilvania și în țară datorită profesionalismului și respectului față de pacient, dar și datorită efortului nostru permanent de a ne adapta ultimelor inovații și noutăți în oftalmologie.
În prezent pentru a veni în întâmpinarea pacienților noștri, am deschis un nou Centru de Oftalmologie și Chirurgie Estetică, la cele mai înalte standarde internaționale, cu dotare ultramodernă și personal medical calificat, unde se poate aborda întreaga sferă de patologie, investigații și intervenții chirurgicale de specialitate.

Centru de
Oftalmologie și
Chirurgie estetică

Chirurgie laser în diverse afecțiuni oculare

Compartimentul chirurgical al clinicii noastre cuprinde un bloc operator ultramodern, cu aparatură de ultimă generație, cu monitorizare video și instrumente de cea mai bună calitate, majoritatea de unică folosință.

Laser excimer pentru corecția miopiei, hipermetropiei și astigmatismului

Laserul  Excimer MEL 90 și Femtolaserul VISUMAX pentru corecția viciilor de refracție (Miopie, Hipermetropie, Astigmatism), primul din Transilvania, întregește dotarea de excepție, la nivel occidental, al clinicii noastre.
Activitatea medico – chirurgicală este realizată de medici oftalmologi cu mare experiență si competență în specialitate și se adresează pacienților de orice vârstă.

Femtolaser în corecția miopiei, procedeul ReLEx SMILE, minim invaziv și fără durere

Continua perfecționare a tehnicilor și procedeelor chirurgicale care se adresează în special cataractei, keratoconusului, glaucomului și chirurgiei refractive, este un efort material constant și scopul tuturor specialiștilor nostri.

Echipa centrului de Oftalmologie

Vezi mai mult
Vezi mai mult
Vezi mai mult
Vezi mai mult
Vezi mai mult
Vezi mai mult
Vezi mai mult
Vezi mai mult
Vezi mai mult
Vezi mai mult
Vezi mai mult

Echipa centrului de Chirurgie estetică și plastică

Premiere oftalmologice

prima operație de cataractă prin tehnica facoemulsificării din Transilvania – Dr. Dorin NICULA
primele operații cu Laser Excimer din Transilvania (al doilea centru din țară) – Dr. Dorin NICULA

prima implantare a unui dispozitiv hipotonizant (valva Ahmed) din Transilvania – Dr. Dorin NICULA

prima implantare a unui cristalin phakic (Artisan) din Transilvania (al doilea centru din țară) – Dr. Dorin NICULA

au fost implantate pentru prima dată în România inele intracorneene Ferrara, Kera pentru tratamentul keratoconusului – Dr. Dorin NICULA

primul cristalin artificial Artisan aphakic implantat în camera posterioară – Dr. Dorin NICULA

primul cristalin artificial multifocal AcrySof® IQ ReSTOR efectuat la copil (9 ani) – Dr. Dorin NICULA

– primul tratament Cross–Linking pentru keratoconus în Europa de Est –  Dr. Nicula Cristina
– primul tratament Cross–Linking combinat cu implant de inele intracorneene pentru keratoconus din România – Dr. Dorin NICULA
– primul ICL toric în Transilvania – Dr. Dorin NICULA

prima corecție cu lentile de contact silicon hidrogel (K erasoft 3) pentru corecția keratoconusului – Dr. Cristina NICULA

prima procedură de PRK ghidat topografic din România (procedeul Kannelopoulos – Athena protocol) pentru tratamentul keratoconusului – Dr. Dorin NICULA

– primele operații de retină cu vizualizare pe monitor 3D NGENUITY®3D efectuate în Transilvania – Dr. Cosmin ROȘCA
– primele operații de cataractă cu vizualizare pe monitor 3D, NGENUITY®3D  efectuate în Transilvania – Dr. Dorin NICULA

primele operații ReLex SMILE (cu Femtolaserul VisuMax) din Transilvania pentru corecția miopiei și a astigmatismului (al doilea centru din țară) – Dr. Dorin NICULA

Primele implante de cristalin artificial EDoF și EDoF toric– Dr. Dorin NICULA

Primele implante de cristalin artificial EDoF Proxa din Europa de Est – Dr. Dorin NICULA

Domenii de interes

– implantologie
– chirurgia cataractei congenitale, juvenile, presenile, senile, chirurgie refractivă cu implante diverse(phachice și aphachice monofocale / multifocale)
– chirurgia corneană și refractivă cu LASER EXCIMER, FEMTOLASER, chirurgia glaucomului(inclusiv implantarea de dispozitive și valve hipotonizante), injecții intravitreene cu substanțe anti VEGF, tratamentul chirurgical al keratoconusului cu implante corneene și CXL, chirurgia conjunctivei și a pleoapelor, chirurgia strabismului.

– chirurgia cataractei congenitale, juvenile, presenile, senile, chirurgia glaucomului , chirurgia keratoconusului, chirurgia strabismului, contactologie (inclusiv ortokeratologie), chirurgia conjunctivei și a pleoapelor, oftalmopediatria, investigații și biometrie oculară.

– chirurgie vitreo-retiniană, chirurgia cataractei congenitală, juvenilă, presenilă, senilă, injecții intravitreene cu substanțe anti VEGF, investigații de pol anterior și pol posterior: OCT de nerv optic și maculă, terapia cu LASER pentru patologia retiniană

– chirurgia cataractei presenile, senile, chirurgia conjunctivei si a pleoapelor, chirurgia strabismului , injecții intravitreene cu substanțe anti VEGF, investigații de pol anterior și pol posterior: OCT de nerv optic si maculă, terapia LASER pentru patologia retiană, biometrie oculară.

– chirurgia cataractei presenile, senile, investigații de pol anterior și pol posterior: OCT de nerv optic și maculă, terapia LASER pentru patologia retiană, biometrie oculară.

– chirurgia cataractei presenile, senile, investigații de pol anterior și pol posterior: OCT de nerv optic și maculă, terapia LASER pentru patologia retiană, biometrie oculară

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență.