Scroll to top

OCULENS, RESPECT, SERIOZITATE, PROFESIONALISM!

EXCELENȚA
în oftalmologie
chirurgie estetică și plastică

EXPERIENȚĂ

Siguranță și confort
pentru pacienți

Cu o experiență medico chirurgicală de 35 ani din care 24 ani în sectorul medical privat (în cadrul firmei OPTILENS din Cluj-Napoca, de la înfințare în 1996 până la dizolvarea ei în iunie 2015), medicii Centrului de Oftalmologie și Chirurgie Estetică OCULENS își desfășoară în prezent activitatea în noua locație din Calea Turzii nr. 134, într-o atmosferă plăcută, caldă și primitoare la cele mai înalte standarde de calitate, siguranță și confort pentru pacienți.

ENTUZIASM ȘI ENERGIE

Centrul Medical
Oculens

Locul în care entuziasmul și energia tinereții se completează armonios cu știința și rutina experienței formând împreună cu personalul mediu, asistente și infirmiere o echipă medicală completă care abordează întreaga sferă a investigațiilor, tratamentelor și intervențiilor chirurgicale în oftalmologie și chirurgia estetică. Pe lângă activitatea profesională, medicii clinicii au o continuă activitate științifică prin publicarea de articole medicale în reviste de specialitate (românești și străine), participarea activă la conferințele și congresele naționale și internaționale de profil fiind în permanență conectați la noutățile și inovațiile din domeniu.

Sediu

Sediu modern, elegant,
generos

Noul sediu modern, elegant, generos și nu în ultimul rând funcțional este organizat pe cinci nivele, cu un Show-room aerisit, compartiment administrativ și 2 cabinete de consultații la parter, mai multe cabinete de consultații, de examinări și investigații, sală de tratamente și o sală de așteptare spațioasă la primul nivel. La etajul doi pe o suprafață de peste 550 mp. este amplasat Blocul Operator ultramodern cu 4 Săli de operație cu o sală de sterilizare, climatizate si presurizate controlat, dotate cu aparatură de ultimă generație, aparatura de anestezie generală săli pre, postoperatorii și de așteptare pt pacienți. Ultimul nivel este amenajat cu saloane pt pacienți,sală de tratamente și examinării,oficii și o sală multifuncțională. Demisolul este dotat cu camera tehnică, ALA, arhive și vestiare pt personal. Fiecare nivel are grupuri sanitare pentru pacienți și personal inclusiv pentru persoane cu dizabilități la parter și etajul întâi. Cele două lifturi de persoane inclusiv cel pentru targă completează amenajările pentru confortul și siguranța pacienților noștri.

Progrămarile

pentru consultatii, examinari sau operatii se fac la
secretariat si la numerele: 0264.448.822, 0264.448.821,
0264.448.823, mobil: 0744.549.193

Centru de
Oftalmologie și
Chirurgie estetică

Chirurgie laser în diverse afecțiuni oculare

Compartimentul chirurgical al clinicii noastre cuprinde un bloc operator ultramodern, cu aparatură de ultimă generație, cu monitorizare video și instrumente de cea mai bună calitate, majoritatea de unică folosință.

Laser excimer pentru corecția miopiei, hipermetropiei și astigmatismului

Laserul  Excimer MEL 90 și Femtolaserul VISUMAX pentru corecția viciilor de refracție (Miopie, Hipermetropie, Astigmatism), primul din Transilvania, întregește dotarea de excepție, la nivel occidental, al clinicii noastre.
Activitatea medico – chirurgicală este realizată de medici oftalmologi cu mare experiență si competență în specialitate și se adresează pacienților de orice vârstă.

Femtolaser în corecția miopiei, procedeul ReLEx SMILE, minim invaziv și fără durere

Continua perfecționare a tehnicilor și procedeelor chirurgicale care se adresează în special cataractei, keratoconusului, glaucomului și chirurgiei refractive, este un efort material constant și scopul tuturor specialiștilor nostri.

Echipa centrului de Oftalmologie

Echipa centrului de Chirurgie estetică și plastică

Premiere oftalmologice

primele operații cu Laser Excimer din Transilvania (al doilea centru din țară) – Dr. Dorin NICULA

prima implantare a unui dispozitiv hipotonizant (valva Ahmed) în Transilvania – Dr. Dorin NICULA

prima implantare a unui cristalin phachic (Artisan) în Transilvania (al doilea centru din țară) – Dr. Dorin NICULA

au fost implantate pentru prima datăîn țară inele intracorneene Ferrara, Kera pentru tratamentul keratoconusului – Dr. Dorin NICULA

primul cristalin artificial Artisan aphachic implantat în camera posterioară – Dr. Dorin NICULA

primul cristalin artificial multifocal RESTOR efectuat la copil (9ani) – Dr. Dorin NICULA

– primul tratament Cross – Linking pentru pacienții cu keratoconus (primul din țară) – Dr. Nicula Cristina- primul tratament Cross – Linking combinat cu implant de ineleintracorneene pentru pacienții cu keratoconus (primul din țară) – Dr. Dorin NICULA
– primul ICL toric în Transilvania – Dr.Dorin NICULA

prima corecție cu lentile de contact silicon hidrogel (kerasoft 3) pentru corecția keratoconusului – Dr. Cristina NICULA

prima procedură de PRK ghidat topografic din România (procedeul Kannelopoulos – Athena protocol) pentru tratamentul keratoconusului – Dr. Dorin NICULA

primele operații de retină cu vizualizare pe monitor 3D, NGENUITY efectuate în Transilvania – Dr. Cosmin ROȘCA
primele operații de cataractă cu vizualizare pe monitor 3D, NGENUITY efectuate în Transilvania – Dr. Dorin NICULA

primele operații ReLex SMILE (cu Femtolaserul VisuMax) din Transilvania pt corecția miopiei și astigmatismului (al doilea centru din țară) – Dr. Dorin NICULA

Domenii de interes

– implantologie
– chirurgia cataractei congenitale, juvenile, presenile, senile, chirurgie refractivă cu implante diverse(phachice și aphachice monofocale / multifocale)
– chirurgia corneană și refractivă cu LASER EXCIMER, FEMTOLASER, chirurgia glaucomului(inclusiv implantarea de dispozitive și valve hipotonizante), injecții intravitreene cu substanțe anti VEGF, tratamentul chirurgical al keratoconusului cu implante corneene și CXL, chirurgia conjunctivei și a pleoapelor, chirurgia strabismului.

– chirurgia cataractei congenitale, juvenile, presenile, senile, chirurgia glaucomului , chirurgia keratoconusului, chirurgia strabismului, contactologie (inclusiv ortokeratologie), chirurgia conjunctivei și a pleoapelor, oftalmopediatria, investigații și biometrie oculară.

– chirurgie vitreo-retiniană, chirurgia cataractei congenitală, juvenilă, presenilă, senilă, injecții intravitreene cu substanțe anti VEGF, investigații de pol anterior și pol posterior: OCT de nerv optic și maculă, terapia cu LASER pentru patologia retiniană

– chirurgia cataractei presenile, senile, chirurgia conjunctivei si a pleoapelor, chirurgia strabismului , injecții intravitreene cu substanțe anti VEGF, investigații de pol anterior și pol posterior: OCT de nerv optic si maculă, terapia LASER pentru patologia retiană, biometrie oculară.

– chirurgia cataractei presenile, senile, investigații de pol anterior și pol posterior: OCT de nerv optic și maculă, terapia LASER pentru patologia retiană, biometrie oculară.

– chirurgia cataractei presenile, senile, investigații de pol anterior și pol posterior: OCT de nerv optic și maculă, terapia LASER pentru patologia retiană, biometrie oculară

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență.